praktische info

Het penthouse is gelegen in het complex ‘Baobab Suites’ en draagt de naam Akamai 2.03 gelegen op de bovenste verdieping met zicht op de zee en de bergen.

Je huurt dit appartement rechtstreeks van de eigenaar met 5* hotelservice !  Dit laatste impliceert ondermeer dagelijks onderhoud en vervanging van bad en bedlinnen.

Het penthouse bestaat uit een ruime living met zicht op zee met Led TV (alle Vlaamse zenders aanwezig), DVD, Stereo met Iphone adapter, salon en 2 mogelijk uitklapbare ‘poefbedden’

De Keuken is volledig strak en ingericht met frigo, diepvries, combi oven, vaatwas, nespresso apparaat en alle huishoudartikelen.

Er is één ruime slaapkamer met voldoende inbouwkasten (met safe) en ook hier is een Led Tv aanwezig.  Verder is er een badkamer met ligbad, inloopdouche en dubbele lavabo.

Last but not least is er een terras van 35m2 met zicht op de zee en de bergen, volledig te openen van de living, met tafel en stoelen, buitensalon, diverse ligzetels…. In Tenerife leven we veelal buiten !

Baobab is een modern strak appartementsgebouw dat eveneens uitgebaat wordt als 5* luxe resort.  Je krijgt er een ruim appartement met zicht op zee voor de normale prijs van een hotelkamer.  Het complex is maar 5 jaar oud en heeft alle voorzieningen zoals : roomservice, dagelijks onderhoud van het appartement en vervanging van bad- en bedlinnengoed, diverse restaurants, ontbijtservice, kinderclub, 24uurs lobby met activiteitendesk, 2 grote zwembaden met ligzetels, een sportcomplex, etc… en dit alles zonder ooit de indruk te wekken overvol te zijn !  Je geniet hier van volledige rust in een super kader en omgeving !

Baobab ligt in ADEJE op circa 12 kilometer van de luchthaven.  Adeje wordt beschouwd als het mooiste en meer rustige deel van het zuiden van Tenerife.  Er zijn bijna alleen maar 5* hotels in Adeje en vele goede restaurants (zie lager).  Baobab ligt wat op een heuvel zodat er een mooi uitzicht op de zee en de omgeving is.  Het ligt vlak achter het meest bekende Bahia Del Duque hotel en op 500 meter van het mooie Del Duque strand en de promenade.

Loop je de promenade naar rechts, dan kom je langs het strand in La Caleta.  Een mooie baai met vele goede restaurants.  Verder is er mooie natuur en quasi verlaten stranden…

Loop je de promenade naar links dan kom je eerst in het exclusieve El Duque shopping center en je kan maar liefst 15 kilometer de promenade volgen langs de zee via Playa Fanabe, langs Playa de las Americas tot in Los Christianos…

Masca kloof

El Teide en het natuurpark

SIAM waterpark

Loro Park in Puerto de la Cruz

Jet Ski Safari naar Los Gigantes

El Puertito (klein strandje op 5 km – snorkelen en in zee zwemmen op zoek naar schildpadden)

Strandjes en natuur voorbij La Caleta (Hippy beach)

Hele promenade afwandelen (ca. 15 km) – taxi terug

Strand Plaja Teijita – afrit autosnelweg El Medano (rechts)

Surfersparadijs El Medano

Fietsen van Granadilla naar de Teide (ca. 30 km klim)

null
Bite : buffet restaurant met dagelijks wisselende themabuffetten
BB : restaurant en bar aan het zwembad
Succas : restaurant michelin ster waardig in het complex met Vlaamse chef
Restaurant in de sportclub : goed voor ontbijt of snacks
null

te voet

La Torre de Mirador : bekend Spaanse restaurant met prachtig uitzicht op zee
Il Vecchio : lekker Italiaans net beneden aan de berg links
Sensu : Top Japans restaurant op de promenade
Hacienda : Mexicaans op de promenade
Beach bar aan strand van El Duque
La Cocueluche Beach bar : drank en food op het strand richting La Caleta
Mister Frog : Mexicaans richting La Caleta
Secrets Tasca : leuke wijn en tapasbar richting La Caleta
Othello 2 : langs promenade in Fanabe (als je niet in de bergen naar Othello kan)
Coeur de Fillet : in winkelzone van Fanabé
Tony Roma’s in Fanabe : keten bekend om zijn ribs
The Club : leuke beachclub met goede muziek en snacks op stand in Fanabe

Rosso Sul Mare : top Italiaans in La Caleta
Massia Del Mare : visrestaurtant in La Caleta
Char : steak restaurant in La Caleta
Lagartho : westers in La Calete
88 : lekkere asiatische fusion keuken in La Caleta
Paquita Bello : verfijnde tapas langs de zee in La Caleta
Celso : tapas en visrestaurant in La Caleta

met de auto

Rincon del Arroz : top spaans in Los Christianos
El Sol : Frans restaurant in Los Christianos
La Fresquera : top Spaans restaurant
La Kochina : verfijnde tapas
Othello : hoog in dorp Adeje – bekend om zijn Kip met look (delicatesse van Tenerife)
Saporito : Italiaans restaurant op weg naar Guia de Isaura
La Brasa : top Spaanse restaurtant met steak om te delen
Casa Fito : top Spaans – Michelin waardig

Hoe naar Tenerife reizen ?

Tenerife bevindt zich op circa 4 tot maximum 5 uur vliegen van België.

Je kan vliegen met RYANAIR van Zaventem, Charleroi, Dusseldorf Weeze, Keulen-Bonn, Eindhoven, etc en dit meestal aan aantrekkelijke prijzen.  (www.ryanair.com)

Je kan ook vliegen met TUIFLY, SN, Transavia, etc.

Er zijn dagelijkse vluchten.  Er zijn al vluchten vanaf 30 EUR naar Tenerife.

Hoe van luchthaven naar BAOBAB – taxi - autohuur ?

Te neemt de Taxi op de luchthaven en vraagt BAOBAB, Costa ADEJE.  Normaal bedraagt de kostprijs van een taxirit circa 30 EUR.  De rit duurt circa 15 minuten.

Je kan ook een auto huren (is aan te raden – ons appartement heeft een autostandplaats in de garage onder het appartement).  Het best kan op voorhand via de website Autoreisen.es (ze proberen je niet extra te verkopen)

Met de auto neem de de autostrade richting Adeje en neem je de afrit Costa Adeje en LA CALETA (niet de eerste afrit Costa Adeje maar de tweede).  Je komt op een rond punt, neemt dit langs rechts en je gaat onder de autostrade door, vervolgens eerste schuin rechts richting La Caleta.  Je rijdt nu even tussen de bananenplantages en ziet dan rechts BAOBAB liggen.  Je rijdt op het rond punt voor de blok naar rechts en eerste links.  Zo kom je aan de achterzijde van BAOBAB.    De parking is de eerste links inrijden, eerste weg in parking links nemen en achter de voorlaatste pilaar is onze standplaats waarop staat “reserved Ak 2.03”

Ligging van appartement AKAMAI 2.03 in het BAOBAB gebouw ?

Je moet eerst naar de receptie om in te checken en zeggen dat je het appartement AKAMAI 2.03 hebt gereserveerd.  Je krijgt uitleg en een plan van het complex en de activiteiten. Men begeleidt U normaal met de bagage naar het appartement.

Je krijgt ook 2 deurpasjes (digitale sleutel) die dienen voor het appartement en de andere toegangsdeuren.  Je moet ook zeggen dat je toegang tot de garage wenst.

Je komt binnen aan de receptie en neemt Links de lift naar de 4de of 5de verdieping.  Je loopt dan de hele blok langs (naar rechts) tot op het einde een andere lift.  Dan neem je deze lift naar 5A en dan op het einde van de gang ligt ons appartement Ak 2.03

Met de trap kan je ofwel de binnentrap nemen ofwel de witte ijzeren buitentrap.

Waar liggen de zwembaden in het complex ?

Je gaat het appartement uit naar links tot aan de witte deur met bordje “SALIDA” (met daarachter de trap) en neemt de trap naar beneden tot op niveau 3 (op dat niveau ligt ook het tweede zwembad) of je neemt de lift naar 3A en gaat dan op het gelijkvloers naar de trap achter de witte deur en je zakt één verdieping met de trap.

Het kleinere zwembad ligt op deze derde verdieping op het einde van de gang links.

Het grote zwembad en de bar liggen één verdieping boven de receptie.  Dus aan de receptie met trap omhoog (of die lift daar op 2) en de deur langs de bar nemen.

Stoelen of ligbedden reserveren is niet nodig.  Meestal is het zeer rustig aan de zwembaden.   In de ochtend en vroege namiddag lig je best op de ligbedden aan het grote zwembad.  Geniet ook van het uitzicht op de baai daar…  In de late namiddag is het meeste zon aan het kleine zwembad.

Waar kunnen we inkopen doen ?

In Baobab is een klein winkeltje achter de receptie waar je een beperkt aantal goederen kan kopen. In het restaurant Bite kan je s’ morgens vers brood of koffiekoeken halen.  Je moet dit gewoon vragen en afrekenen.

De dichtstbij zijnde andere winkel is de berg naar beneden lopen langs links en in de blok onder aan de linkerkant is een kleine supermarkt.  

Verder is er in het ronde shoppingcenter El Duque op de verdieping -1 een “hyperdino express”.  Dit shoppingcenter bereik je door de berg naar beneden te wandelen langs links en de eerste straat rechts te nemen als je beneden bent.

De berg rechts naar beneden is er een Spar en een beetje verder nog een kleine supermarkt.

Met de auto doe je best inkopen in de Mercadona in Adeje of de HyperDino.  De HyperDino in de Siam Mall is bovendien 7 op 7 geopend.

Shopping kan je verder doen in het El Duque shoppingcenter, In de Siam Mall, langs de Promenade, in Las Americas (aan het Hard Rock café) etc…

Op donderdag en zaterdag is er een toeristenmarkt in Adeje (de berg af naar beneden – op een paar honderd meter).

Wat is er allemaal aanwezig in het appartement ?

Nespresso koffiemachine : je kan deze insteken in het stopcontact in de kast en in de kast laten staan.  Altijd eerst tas onderzetten (begint automatisch).  Vullen met gekocht water,  capsule insteken-Grote tas koffie is op achterste groen cirkeltje drukken (aanraken).  Als de machine valse lucht getrokken heeft (geen water) moet je een aantal keren achter elkaar op de groene knop drukken.

Oven : op linkerknop drukken (kom eruit) en op oven, gril of micro zetten –  voor oven of gril linkerknop graden instellen – micro op rechtse knoppen watt instellen – op Klokje duwen en met + en – de tijd instellen, vervolgens op start drukken.

Elektrisch vuur : aanzetten met 0/I (inhouden)  – op rode 0 van een vuur duwen –  dan met pijltjes < > en tussen deze pijltjes met vinger schuiven om te verzetten.  P is volle kracht.  Dampkap opzetten met symbool III.

Afwasmachine : op aan/uit knop drukken, normaal is ECO programma voldoende, blokje inleggen en op start drukken.  Machine sluiten en dit begint automatisch

TV : bedienen met afstandsbediening Samsung.  Normaal staan de Vlaamse zenders vooraan.  Als je de Vlaamse zenders helemaal niet krijgt moet de dit melden aan de receptie, dan komt iemand langs om deze in te stellen.

DVD : dvd insteken en begint normaal zelf

Stereo : aanzetten met knop afstandsbediening Pioneer (knopje linksboven), tuner is radio en met preset + en – wisselen tussen de zenders of met Tune + en –

Je kan ook via een bluetooth apparaat muziek streamen en dan moet je dit apparaat eerst koppelen met BT audio.

Safe : code instellen (4cijfers) doe je telkens opnieuw.  Je sluit de safe met code en Hekje en je opent de safe met dezelfde code en hekje.

Wasmachine/Droogkast : bevindt zich in de kast achter de inkomdeur : aan ronde knop draaien om programma te selecteren op INITIO knop drukken om te beginnen.  Als de droogkast wil gebruiken (SECAR) : ofwel knop indrukken onder scherm dan springt de droogkast automatisch op na wassen.  Dan droogt het wel 2 uur;  Ofwel als was gedaan is op CEKAR knop drukken en dan kan je tijd instellen om te drogen.

Telefoon : op de slaapkamer bevindt zich een telefoon voor intern gebruik.  De telefoonlijst ligt er normaal bij.

De meest belangrijke nummers zijn :

2100 : receptie
2174 : poolbar
2173 : Sucas

Poefbedden : op het appartement staan 2 poefen (vierkante grijze blokken).  Als je de hoes ervan af doet, komt er een bed tevoorschijn dat je kan openklappen.  Salontafel wel aan de kant zetten.